Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Blokkerer Microsoft

OSLO: – Du vil ikke ha dem på døra og finner dem på soveværelset. Det amerikanske selskapet Ticketmasters øverste leder er ikke nådig mot Microsofts praksis.

Ticketmaster vil stoppe Microsofts tjeneste Sidewalk i å sette opp linker til sine sider. I utgangspunktet ønsket selskapet linkene, men at Microsoft skal betale for tjenesten. Forhandlingene brøt sammen, og Microsofts satte opp linkene uansett.

Blokkerer linker
Nå har Ticketmaster svart med å blokkere linkene fra Microsoft. Sidewalk er en tjeneste fra Microsoft som tilbyr en oversikt over underholdningstilbud i en rekke storbyer. Ticketmaster tilbyr billetter til mange av de samme tilbudene.

– Dette er en uautorisert link og en blindgate for Sidewalk, er meldingen til brukere som vil se nærmere på Ticketmasters hjemmeside, og kommer fra Microsofts nettverk.

Omgår hovedsiden
Ticketmaster har gått til sak mot Microsoft, etter at selskapet satte opp linker til sider på Ticketmasters websted på en slik måte at de gikk forbi hovedsiden med annonser.

Fra Microsofts ledelse kommer spørsmålet: – Er det noen grunn til å sette en stopp for tjenester som skaffer kunder gratis?