Deskill

Annonse


Thor ble på bakken

Deskill– Vi har ventet på dette siden februar. Det er klart vi fikk en nedtur i kveld, men utsettelser på grunn av værforhold er ikke uvanlige, sier administrerende direktør Knut Reed i Telenor Satellite Services til Dagens Telecom.

Flere muligheter
Telenors satelitt Thor IIa skal etter planen sendes opp den 17., 18. eller 19. mai. I forhold til disse planene er kun mandag den 19. mai igjen, men Telenor har flere rakettmuligheter:

– Vi fortsetter til vi har den oppe. Vi har mulighet til å prøve i fire til fem dager til etter den 19. mai, sier adm. diretør Arve Johansen i Telenor International til Dagens Telecom.

Alle gode ting er tre?
Telenor skulle egentlig ha sendt Thor IIa opp den 22. januar i år. En raketteksplosjon førte til at Telenors satellittoppskyting ble utsatt til i mai. 11. mai skulle Thor IIa nok en gang skytes til værs, men oppskytingen ble utsatt igjen. Det var oppskytingen av den militære satellitten Irridium som ga den andre forsinkelsen. Mandag kveld er Thor klar for ny oppskyting, for tredje gang.

Vindu mot verden
Launch Window er navnet på tidsrammen hvor forholdene for oppskyting er beregnet til å være ideelle. Thor II har to “vinduer” mandag kveld. Det første vinduet åpnet klokken 18:39 lokal tid og stenger klokken 19:23. Det andre vinduet åpner klokken 20:54 og stenger klokken 21:54.

Dagens Telecom er tilstede i Cape Canaveral og vil følge begivenhetene.

Se også:
  • Telenors milliardprosjekt
  • Thor III bestilt
  • Thor II utsatt igjen

    Annonse


  • Annonse


    Annonse


    Annonse