Annonse


Apple høster bifall

På Apples årlige kongress for programutviklere som bruker Macs plattform, er teknologien bak Apples kommende operativsystem, Rhapsody, demonstrert. Tilbakemeldingene hittil har vært positive.

Vinnere
Apples leder Gil Amelio hevder at Rhapsody vil hjelpe utviklere og Apple selv til å bli vinnere i en bransje som er dominert av Microsoft. Amelio varsler at Apple skal gi overskudd senere i år, i kvartalet som går fra juli til september.

Flere plattformer
Amelio presenterte også Apples såkalte «gule boks», som gjør at program skrevet for Mac kan flyttes uten mer kodeskriving til Windows. Teknologien som stammer fra Next er varslet som en del av Rhapsody operativsystem og skal også komme på Mac i midten av 1998.

Ny Mac OS
På utviklermessen i San Jose i California ble det varslet at en versjon av Rhapsody for utviklere vil være tilgjengelig i sommer. Det ble også lovet en større oppgradering av dagens operativsystem til sommeren.

– Strategien både når det gjelder maskinvare og programvare ser meget sunn ut. Men det store spørsmålet er hvordan de får kundene tilbake, sier den kjente dataanalytikeren Tim Bajarin, som leder Creative Strategies Research International.

Annonse