Annonse


Stort behov for LCD

Etterhvert som LCD-skjermer sakte er i ferd med å gjøre sitt inntog på skrivebordene i kontorene rundt om, og salget avbærbare datamaskiner øker voldsomt, er presset på LCD-produsentene enormt. Hele 40 prosent av alle datamaskiner solgt iUSA i fjor var bærbare.

Ny fabrikk
Dette har ført til at den japanske industribedriften Toray Industries Inc vil øke sin kapasitet for produksjon av fargefiltrene somligger øverst i LCD-displayene med 60 prosent i løpet av ett år. Dette gjør de ved å bygge en ny fabrikk med en månedligkapasitet på 300.000 enheter på fabrikkområdet sitt i Otsu. Fabrikken vil koste mellom 768 og 950 millioner kroner.

Den økte kapasiteten gjør Toray til Japans nest største produsent av dette glass-substratet. Produktet er plater som måler600x750 millimeter, noe som eksempelvis gir seks 13,3-tommers fargefiltre.

Større skjermer
Den nye fabrikken vil bli en av verdens største, både når produksjonskapasiteten og størrelsen på filtrene vurderes. Torayregner, i følge avisen Nikkei, med at både behovet for LCD og størrelsen på LCD-skjermene vil øke i tida som kommer.

Annonse