Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slør for Internett

OSLO: Saudi-Arabia vil følge etter de andre arabiske landene med å gjøre Internett tilgjengelig for landets innbyggere. De skal bare finne en metode for å sensurere nettet effektivt først.

Saudi-Arabia ønsker ikke å la seg diktere av utenverdenen. Landets innbyggere skal beskyttes mot det som oppfattes som skadelig påvirkning, og Saudi-Arabia tar en mer restriktiv linje enn mange andre stater i området. De andre landene i Gulfen har koblet seg opp allerede. Dette gjelder Kuwait, Oman, Bahrain, Quatar og de Forente Arabiske emirater.

Tro og tradisjoner
– Internett er en viktig informasjonskilde, men nettet har negative sider som ikke passer sammen med vår tro og med muslimske tradisjoner, sier en talsmann for Saudi-Arabias leder Kong Fahd til avisen al-Jazeera.

Kong Fahd skal være for Internett «i prinsippet», men ønsker å filtrere bort «skadelig påvirkning».