Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fikk Shell-kontrakt

OSLO: Alcatel Kabel Norge har inngått sin første kontrakt med Shell i England. Kontraktsverdien er på 22 millioner kroner, men selskapet håper nå på tilleggskontrakter.

Alcatel håper på en økning av kontraktssummen ettersom de har levert inn anbud på leveranse og montasje av koblingsenhetene til produksjonsutstyret. Anbudet avgjøres om kort tid.

Stålrørs-navlestrenger
Kontrakten som ble inngått i mars omfatter leveranse av to stålrørs-navlestrenger på til sammen 14.000 meter til den britiske plattformen Dunlin Alpha nordøst for Aberdeen i Skottland.

Produseres i Halden
Navlestrengene, såkalte umibilicals, skal produseres ved Alcatels fabrikk i Halden, og installeres om et halvt år.

En av umbilicalene skal gå til en ny brønn, mens den andre skal erstatte en eksisterende umibilical med termoplastiske slanger ved Osprey-brønnen.

Gjentatte uhell
– Vi må levere raskt fordi denne umbilicalen har gått i stykker flere ganger, sier prosjektleder Jan Knoph Gulbrandsen i Alcatel Kabel Norge til nyhetsbyrået NewsWire.

Det er uhellene med de termoplastiske slangene som gjør at Shell nå ønsker å prøve stålrør, opplyser selskapet. Umbilicalene inneholder kabler for elektriske kraft- og signaloverføring, samt stålrør for hydraulisk kontroll og kjemisk innsprøyting ved oljeproduksjon på havbunnen.

Stikkord: Mobil