Annonse


Eksplosiv nett-vekst

År 2002 vil nett-telefoni omsette for 14 milliarder på årsbasis, hevder selskapet.

Økende behov
Årsaker til veksten hevder Frost & Sullivan er at nett-telefoni vil ha lettere adgang over tollgrenser, at kvaliteten på tjenestene vil øke og at det vil utvikles et sterkere behov for multimedial kommunikasjon og for å flette sammen datanettverk med telefon. Vekst i bruken av Inter- og intranett vil også føre til større etterspørsel av nett-telefoni, mener analytikerne

Samtidig er det flere faktorer som kan bremse veksten. Blant annet dårlige lydkvalitet i nett-telefoni.

Stillehavslandene
Veksten regner analytikerne med at blir sterkest i Europa og i landene rundt Stillehavet. Landene i disse regionene vil svare for 73 prosent av bruken av telefon i nett, antar analytikerne, som regner med at Nord-Amerika vil stå for bare 26 prosent av markedet i år 2001.