Deskill

Annonse


Virus-epidemi

DeskillDatavirus som helt eller delvis ødelegger innholdet på din harddisk er tredoblet, og det dukker opp mer enn 200 nye virustyper hver måned, melder danske Ingeniøren.

1100 prosent økning
Makrovirus er et lite program som kobles til dokumenter som lages i programmer for tekstbehandling og regneark. Viruset startes automatisk i din datamaskin når du åpner et tilsendt dokument som er infisert.

I løpet av de siste ni måneder har makrovirus økt med 1100 prosent, hvilket viser at datavirus bør taes alvorlig.

Taper penger
I fjor hadde 98 prosent av alle amerikanske firmaer problemer med datavirus. 63 prosent av alle firmaene led økonomiske tap etter virusangrep, viser en undersøkelse utført av National Computer Security Association (NCSA) og konsulentselskapet Ernst & Young.