Annonse


Nokia topper i Stockholm

I følge Dagens Industri har Nokias aksje blitt en storselger på børsen i Stockholm siden den ble introdusert i fjor sommer. Bare i løpet av årets fire første måneder ble det omsatt Nokia-aksjer for mer enn under hele 1996. En tredjedel av all handel med Nokia-aksjer i Norden skjer nå på børsen i Stockholm.

Ericsson-effekt
Avisen mener at forklaringen kan ligge i at Nokia nå ligger på samme liste som Ericsson, og at det i tillegg er billig å handle på børsen i Stockholm. Samtidig som Nokia øker i Stockholm har handelen med selskapets aksjer gått ned i Helsingsfors med to prosent. I Stockholm var økningen på 247 prosent.

Tregt for de norske
Ser vi bort fra Nokia-aksjen, går det heller tregt med handelen av utenlandske aksjer på Stockholmsbørsen ikke minst av nordiske aksjene. I bunnen finner vi Kværner og Norsk Hydro hvorav førstnevnte har den laveste omsetningen av alle på Stockholmsbørsen.

Annonse