Arkivfoto

Annonse


Exit Morten Neeb i Tele2

ArkivfotoMorten Neeb skal gå over til å drive med «gründervirksomhet». Han har lenge vært en av de mest markante lederne i det norske tele- og datakom-miljøet. Som sjef for Datametrix var han ansvarlig for at dette selskapet etterhvert ble en ledende aktør innen såvel ISDN som Internett i Norge. Selskapets utgangspunkt var datakommunikasjon.

Kinnevik
Datametrix ble etterhvert en del av Kinnevik-gruppen, og var derfor et naturlig utgangspunkt da Kinnevik-dominerte Tele2 skulle etableres i Norge – under navnet Tele3.

Det norske selskapet ble døpt om fra Tele3 til Tele2 tidligere i vinter. Morten Neeb ble tilsatt som selskapets leder i oppstartfasen, hvor Tele2 blant annet baserte seg på den Internett-virksomheten som Datametrix hadde etablert.

Datametrix siden 1984
Sivilingeniøren Morten Neeb begynte i Datasaab i 1982 og gikk videre til Hefroteknikk. I 1984 startet han Datametrix i Norge – et firma som Kinnevik og Jan H. Stenbeck senere overtok 75 prosen av aksjene i. Resten eide Morten Neeb til for noen måneder siden.

Lett å tjene penger
– Det begynte med analysatorer fra Atlantic Research og store 10 millioners kontrakter med Televerket. Først fra 1988 og ut over kom de vanlige nettverksproduktene fra Cisco, Motorola med flere. Det var lett å tjene penger på 80-tallet, har Morten Neeb sagt til ukeavisa Telecom Revy.

LAN/WAN
Og han greide det på 90-tallet også. I 1995 hadde Datametrix 55 millioner kroner i omsetning og to millioner i overskudd. I flere år på 90-tallet var det UMI og Datametrix som slåss om de beste resultatene blant norske LAN/WAN-leverandører.

Vil ikke røpe
Morten Neeb vil ikke røpe hva han fikk for sin opprinnelig 25 prosent aksjepost solgt i flere puljer. Men en salgspris på Datametrix på 25-30 millioner kroner er sannsynlig, slik at Morten Neeb nok har cashet inn 5-7 millioner kroner.

Uansett – rimelig velstående er Nebb blitt med øyeiendom i Oslofjorden, bondegård i Sverige, villa på Nordstrand og en hest på stallen.

Annonse


Annonse