Annonse


Bordell ble Web-hit

Fredag brakte det amerikanske nettmagasinet C|net historien om de foretaksomme nordmennene under overskriften »Norwegian brothel a hit on Web». – Vi ville poengtere at alle kan overvåke hvem eller hva de vil med et 400 kroners kamera og PC, sier «Alfa» til Cnet.

Verre represalier enn e-post
Alfa, som var en av initiativtakerne, vil ikke identifiseres fordi han påstår at jugoslavisk mafia driver bordellet, og frykter verre represalier enn ubehagelig e-post. Internasjonale media har besøkt nettsiden. Alle er fascinert av kameraet og Alfas budskap.

200.000 på besøk
Cnet forteller at siden TV-reporter Stig Kolstad torsdag presenterte nyhetsinnslaget på NRK, som har ca 1 million seere, har nettsiden flommet over av 200 000 surfere som ville ta en titt på horekundene. Nå er kameraet fjernet.

Som et bilde i avisen
Cnet har innhentet kommentar fra advokat David Sobel i Electronic Privacy and Information Center. Han mener at stuntet er en elektronisk parallell til å bruke vanlig kamera, bortsett fra at bildene blir kringkastet. Her gjelder de samme lover som ved annen offentliggjøring: – Det er som om noen tok et fotografi og publiserte det i en Oslo-avis, sier Sobel.

Myndighetene må regulere
Alfa mener at myndighetene burde ta privatlivets rettigheter mer alvorlig: – Det er på tide at myndighetene tar IT-revolusjonen alvorlig og begynner å regulere hva det som skjer, sier han. – Vi tar ikke stilling, vi ønsker bare å reise denne saken.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse