Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sterk vekst i UCOM

DRAMMEN: Drammensfirmaet Ucom hadde en sterk vekst i fjor: Mens inntektene økte fra 39,8 til 50,7 millioner kroner, økte årsoverskuddet fra 1,166 til 2,664 millioner

Ucom, som er et selskap i Eltek-gruppen, har nå fått med seg Telenor Venture blant de ansatte. Dermed har det Drammens-baserte telekommunikasjons-selskapet fått flere bein å stå på, etter at produksjon og salg av modem har vært hovedvirksomheten de siste årene.

20 000 modem på tre måneder
– Modem er i ferd med å bli et hylleprodukt, på linje med PC’er, med tilsvarende lave marginer. Derfor blir dette markedet mindre interessant, sier Ucoms administrerende direktør, Rolf Sværen.

Han er imidlertid ikke så lite stolt over at selskapet i løpet av tre måneder i høst solgte hele 20 000 modem med hastighet 33,6 kbit/s, først og fremst til store kjeder som Elkjøp.

Telenor Venture
Da Telenor Venture kom inn i selskapet, skjedde det som en del av en avtale hvor Telenor Nett flyttet noe av sin kompetanse på styring av ISDN-nett over til Ucom, mot at Telenor Venture fikk sin aksjepost.

Samtidig har Telenor Nett, SND og Ucom gått sammen om et forskningsprosjekt om måling av ytelser og tjenstegrad i ISDN-nettet – et prosjekt som i følge Sværen vil kunne resultere i et produkt med svært interessante muligheter på det internasjonale marked.
Stikkord: Mobil