Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft satser på Java

OSLO: Microsoft melder at de vil kjøpe Dimension X, et ferskt selskap som er ledende på multimedia og Java-teknologi.

Microsoft sier at kjøpet bekrefter at selskapet er fast bestemt på å bli ledende som produsent og utvikler av multimediaprodukter for Internettet. Kjøpet skal sikre utviklere, kunstnere og designere teknologien for å lage neste generasjons verktøy og innhold, heter det.

Spesialist på java
Dimension X er et lite selskap i San Francisco, og ble etablert i mars 1995. Selskapet har spesialisert seg på å utvikle Javaprodukter. De 40 ansatte skal etter planen flytte til Microsofts hovedkvarter i Redmond i Washington.

Domension X har utviklet produkter for å lage multimedia – Liquid Motion, og en VRML-nettlos som er Javabasert og heter Liquid Reality. Teknologien bak disse skal nå bygges inn i Microsofts nettlos.