Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Japansk tele til Europa

OSLO: KDD blir den første, japanske teleoperatøren som satser på det europeiske markedet. Selskapet fikk tirsdag 7. mai lisens som teleoperatør i England. Andre europeiske land står på ventelisten.

Kokusai Denshin Denwa er det fulle navnet på den japanske teleoperatøren, som er ledende når det gjelder internasjonale telekommunikasjoner fra Japan. Nå ønsker selskapet også å slå til i Europa, og startet altså denne uken med å få lisens i Storbritannia.

USA
Først skal selskapet tilby forbindelse mellom England og USA, basert på kapasitet kjøpt fra andre, britiske operatører.

Men selskapet har også søkt om å sette opp sine egne, internasjonale linjer fra England. Canada, Sverige, Australia og New Zealand følger i løpet av året. Tyskland og Frankrike står for tur så snart telemarkedene i disse landene er liberalisert, i følge selskapets president Tadashi Nishimoto.

Hindringer
Selskapet regner med at trafikken til USA fra England, Tyskland og Frankrike vil være verd 20 millioner yen i år 2000. Men selskapet kan få problemer med å få godkjent sine planer av Federal Communications Commision i USA.

FCC har hittil nektet KDD lisens for telekommunikasjon til andre asiatiske land enn Japan på grunn av de japanske reglene som hindrer utenlandsk eierskap av japanske operatører.
Stikkord: Mobil