Arne Joramo

Annonse


Hana i Silicon Valley

Arne Joramo– Lykkes dette prosjektet kan det virkelig få store dimensjoner. Lykkes vi ikke, er pengene tapt, sier Svein Hana.

Telecom Revy møtte han og firmaets adm. direktør Jas Dhillon en kveldstime i San Francisco. For de to gründernes del, midt mellom en møteserie i hovedkvarteret i San Jose og et annet kontor i Los Angeles.

Prosjekter på nett
Selskapet heter Blue-Line/On-Line Inc. Produktet heter ProjectNet og er et dedikert system for prosjektadministrasjon- og informasjons-management på web. Målgruppen er i første rekke prosjekteiere, arkitektfirma, entreprenører og ingeniørfirma.

Men systemet er bygd for nesten en hver type større prosjekter. Typisk er det at Svein Hana allerede har luftet systemet med et par av de største selskapene hjemme i Norge.

Utvider aksjekapitalen
Startkapitalen var 0,5 millioner dollar. Svein Hana vil ikke ut med nøyaktig hvor mye han har investert, men sier det er en “substantial” del av totalkapitalen og protesterer ikke når vi anslår det til 30-40 prosent av aksjene eller 3-5 millioner kroner.

Nå vil imidlertid selskapet utvide aksjekapitalen og bringe inn nye investorer fra bransjen og venture-kapital.

– Jeg reiser rundt med Jas Dhillon og besøker potensielle kunder for bedre å forstå deres behov, forteller Svein Hana.

Spennende uker
To større kontrakter er alt tegnet og 10-15 er like om hjørnet. Dhillon og Hana er mest spent på om de får tilslaget på prosjektinfo- og administrasjonssystemet for det som blir verdens største hotell og Casino, Venetian, i Las Vegas med over 7000 rom.

Lykkes selskapet å få aksept i et slikt gigaprosjekt vil mange dører åpne seg automatisk. Konsortiet bak Ventian har lenge hatt ProjectNet til test og avgjørelsen faller om maksimalt et par uker. ProjectNet har kun én seriøs konkurrent. Det er Global Constructian Network.

Børsnotering innen tre år?
– Rundt 100 kontrakter, så er suksessen sikret. Venture-miljøet i California er alt meget interessert. Målet er børsnotering innen tre år, sier Jas Dhillon.


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse