Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Digital filmfestival

OSLO: Når filmindustrien møtes i kulingbygene i Cannes for å feire seg selv, er det ikke bare vakre fjes og gode skuespillerprestasjoner som blir presentert, men også datautstyret som brukes.

Etterhvert har denne filmfestivalen fått en sideutstilling av databasert produksjonsutstyr. Stadig mer utstrakt bruk av kunstige kulisser som egentlig bare eksisterer i datamaskiner – og i fantasien til kinopublikummet – gjør data til en naturlig følgesvenn når filmfolk samles.

– Utviklingen av nye digitale teknologier og hvordan de påvirker filmproduksjonen bør ha sin rettmessige plass på festivalen, uttaler Monsieur Viot, som er øverste leder for den internasjonale filmfestivalen i Cannes.

Det nyeste nye
En del av festivalområdet er derfor dedikert til presentasjon av de seneste kinematografiske applikasjonene; programmer for å skrive filmmanuskripter, bygge kulisser, lage spesialeffekter etc. I den «Digitale klubben» vil festivaldeltakerne også kunne se de nyegenerasjonene PCer fra Zenith Data Systems og nye applikasjoner forIntels MMX-teknologi, i følge en pressemelding fra Bull.

I Cannes er Zenith Data Systems festivalens teknologipartner, og sørger for å registrere og administrere de omlag 30.000 festivaldeltakerne fra 95 land. Et fiberoptisk nettverk med servere, PCer og bærbare maskiner er til disposisjon for deltakere og presse.