Annonse


Digital filmfestival

Etterhvert har denne filmfestivalen fått en sideutstilling av databasert produksjonsutstyr. Stadig mer utstrakt bruk av kunstige kulisser som egentlig bare eksisterer i datamaskiner – og i fantasien til kinopublikummet – gjør data til en naturlig følgesvenn når filmfolk samles.

– Utviklingen av nye digitale teknologier og hvordan de påvirker filmproduksjonen bør ha sin rettmessige plass på festivalen, uttaler Monsieur Viot, som er øverste leder for den internasjonale filmfestivalen i Cannes.

Det nyeste nye
En del av festivalområdet er derfor dedikert til presentasjon av de seneste kinematografiske applikasjonene; programmer for å skrive filmmanuskripter, bygge kulisser, lage spesialeffekter etc. I den «Digitale klubben» vil festivaldeltakerne også kunne se de nyegenerasjonene PCer fra Zenith Data Systems og nye applikasjoner forIntels MMX-teknologi, i følge en pressemelding fra Bull.

I Cannes er Zenith Data Systems festivalens teknologipartner, og sørger for å registrere og administrere de omlag 30.000 festivaldeltakerne fra 95 land. Et fiberoptisk nettverk med servere, PCer og bærbare maskiner er til disposisjon for deltakere og presse.

Annonse


Annonse