Annonse


Dansk data-dynamitt

Teleliberaliseringen kan føre til at den danske elektronikkindustrien blir Danmarks viktigste eksportvare. Foreløpige tall viser at omsetningen i år blir på minst 30 milliarder kroner, skriver den danske næringsavisen dagbladet Børsen.

Til eksport
90 prosent av produksjonen fra de danske elektronikkfabrikantene går til eksport. Danske fabrikker har tatt markedsandeler fra tyske og svenske underleverandører.

Næringen selv har ingen entydig forklaring på hvorfor det går så godt, men mener årsaken ligger i en blanding av høy kvalitet og av stor fleksibilitet – to ting som er viktige i et marked som stadig endrer seg.

Rask reaksjon
Danske produsenter av elektronikk er i hovedsak underleverandører. I denne delen av bransjen er det viktig å reagere raskt på kundens krav og ha en kort leveringstid, skriver Dagbladet Børsen.

Annonse


Annonse