Annonse


Populære LAN-aksjer

Nettverkselskapet Cisco la fram resultater for forrige kvartal som var svakt bedre enn det analytikerne ventet seg. Dette er en viktig årsak til at nettverkselskapene klarte å generere så stor omsetning av aksjer at Nasdaq-indeksen økte. Det som gjør gårdagens index-økning litt spesiell, er at denne økningen er motsatt av det som skjedde med alle andre børser på samme tidspunkt.

Konkurrentene kom etter
Selv om det var høyest omsetning av Ciscos aksjer med 11 millioner aksjer som byttet eiere, smittet det over på konkurrentene. Både 3Com og Fore System sine aksjer ble omsatt friskt. Begge havnet sammen med Cisco på lista over de mest omsatte aksjene natt til 8. mai.

Fore Systems fikk den høyeste økningen i aksjekursen. Selskapet fikk dermed tilbake litt av den verdifastsettelsen de mistet da de sist måned presenterte et resultat som analytikerne ikke var fornøyd med. Resultatet var et overskudd på 3,9 millioner US dollar, eller omlag 27 millioner kroner, men altså for lite i følge de som gir råd til aksjekjøp.

I følge Cnets fikk imidlertid ikke kursen på Ascend-aksjene noen hjelp fra de andre nettverkselskapenes aksjesuksess. Omsetningen var det ikke noe å si på, men kursen gikk ikke opp.

  • Se også: Lavere vekst for Cisco

    Annonse


  • Annonse


    Annonse


    Annonse