Annonse


Lavere vekst for Cisco

Resultatet ble på 2704 millioner kroner (378,3 millioner US dollar), eller korrigert for et skattemotivert aksjesalg: 2559 millioner kroner. Samme kvartal i fjor var overskuddet på 1755 millioner kroner (245,6 millioner US dollar). Dette tallet stemmer med enkelte analytikeres spådommer, men er bedre enn mange investorer fryktet.

Veksten senker farta
Det de amerikanske analytikerne er skeptiske til, er at veksten ser ut til å stoppe opp. Veksten fra forrige kvartal til nå, har vært på 3,5 prosent. Dette er Ciscos laveste vekst fra ett kvartal til ett annet på lang tid, men var ventet av markedet.

Omsetningen i forrige kvartal ble 11,79 milliarder kroner (1,65 mrd US dollar), opp fra 7,15 mrd. kroner (1 mrd US dollar) fra samme kvartal i fjor. Kvartalsresultatet før det som ble lagt fram 6. mai, viste i følge Cnet en omsetning på 11,4 milliarder (1,6 mrd US dollar).

Resultatene teller
I følge Cnets nyhetstjeneste er analytikerne redde for at veksten i nettverksbransjen ikke kan fortsette i samme eventyrlige hastighet som hittil. Derfor har aksjekursene gått noe ned. Andre analytikere mener denne skepsisen er ubegrunnet og henviser til gode resultater, selv om veksten ikke er den samme.

For Ciscos vedkommende er det angrepene fra konkurrentene og en dreining i teknologivalget over til IP-svitsjing hos internett-leverandørene som gir grunn til skepsis hos investorer. Fusjonene mellom 3Com og US Robotics og mellom Cascade og Ascend Comunications skaper begge større konkurranse for Cisco. Selskapet ligger imidlertid ikke på latsiden og lanserer blant annet under Interop i Las Vegas i disse dager en evig strøm av nye produkter.

  • Se også: Populære LAN-aksjer

    Annonse


  • Annonse