Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Thor II utsatt igjen

OSLO: Oppskytingen av Telenors nybygde satellitt, Thor II, er utsatt nok en gang. Nå ligger det an til at Norges første kommunikasjonssatellitt skytes opp på selveste 17. mai.

Deskill
Den siste utsettelsen skyldes uregelmessigheter etter mandagens oppskytning av fem Iridium-satellitter. I følge informasjonssjef Fredrik Grindland i Telenor International er det nødvendig med ytterligere kvalitetssikring før det er Telenors tur.

Uhell
Oppskytingen har vært utsatt på grunn av uhell tidligere i år med en tilsvarende Delta II-bærerakett som den McDonnell Douglas skal bruke til å skyte ut Telenors satellitt, opplyser pressetalsmann Dag Melgaard i Telenor.

En grad vest
Thor II-satellitten som er produsert av Hughes Space and Communications, skal plasseres i posisjonen 1 grad vest. Dette for blant annet å formidle opp til 15 analoge eller 75 digitale TV-kanaler til det nordiske markedet.
Stikkord: Mobil