Annonse


Sterk mobilvekst i USA

Påstanden er at analoge telefoner vil selge mest inntil 1999. Dette skyldes prisforskjellen. Analoge telefoner selges billig eller gis bort. Og i følge bransjeorganiasjonen «Cellular Telecommunications Industry Association», kan antallet mobiltelefoner i USA bli tredoblet i år 2000.

Tellerskritt på tilbud
Flere teleselskap tilbyr kundene svært billige tellerskritt.

PrimeCo begynte priskrigen med å tilby 500 minutter gratis i måneden i de 16 regionene selskapet dekker. Dette fikk AT&T til å love sine kunder 200 minutter gratis for samme periode. I Portland tilbyr Sprint PCS (Personal Communications Services) 800 minutter for 40 amerikanske dollar.

Inkompatible standarder
Nextel, som i følge egne oppgaver har dekning i tre fjerdedeler av USA, tar ikke betalt for det første minuttet av samtalen, men deretter løper kostnadene per sekund.

Det amerikanske markedet for digitale telefoner har problemet med tre forskjellige standarder. De kan nok tilby stort sett de samme tjenestene, men nettverkene er inkompatible.

Annonse