joramo

Annonse


Omsider VPN fra 3Com

joramoVi har hørt om virtuelle, private nett en stund nå – ja faktisk et par år for å være mer spesifikk. Men vi har ikke hørt noe fra 3Com.

Utprøvd teknologi
ATM var en moden teknologi før 3Com tok den til sitt bryst. Så også med private nettverk satt opp etter behov og ikke folks fysiske tilholdssted (VPN). PÅ NetWorld+Interop lanserte 3Com virtuelt LAN. Typisk nok først når andre hadde prøvd ut konseptet og det var åpenbart for enhver at teknologien hadde noe for seg.

I tide…
For oss framstår 3Com som et av de mest forsiktige nettverkselskapene. Det tok tre-fire år før de aksepterte ATM. – Fordi de ikke hadde produktene, mente mange.

– Fordi de innså at visjonen om at ATM var en universell løsning ikke holdt, hevdet deres strategiske utviklingssjef, John Hart, i en samtale vi hadde med han her i Las Vegas.

Backboneteknologi
Vi tror han. 3Com sa at ATM var en backboneteknologi, og de fikk rett. Det er hva ATM er i dag. De kaster seg heller ikke på bølgen om at all telefoni vil transplanteres over til Internett. Det er også bra.

Nå har de lansert 3Access VPN som er en temmelig avansert arkitektur. Nå kan du, med andre ord, få avanserte virtuelle LAN også fra 3Com. De kommer sent – men kanskje i rett tid. Det har de som vane.

Annonse


Annonse