Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Horekunder på nett

OSLO: Irriterte naboer tar bilder av horekunder som går ut og inn av et bordell som ligger sentralt i Oslo og legger bildene ut på Internett.

– Besøket på selve hjemmesiden er relativt høyt, sier en av de to irriterte beboerne som har rigget opp et kamera og oppgir at de laster inn ferske bilder av horekunder med jevne mellomrom.

De to har overvåket bordellet jevnlig i flere uker, opplyste i NRK Dagsrevyen tirsdag

Kan identifiseres
Datatilsynet opplyser at virksomheten ikke er ulovlig dersom det ikke er mulig å identifisere personene som går ut og inn. Bildene er så uskarpe at dette ikke er mulig.

Derimot er det mulig å lese bilnumrene på biler som står parkert utenfor. Det er mulig å finne fram til eieren av en bil på flere måter. Derfor kan horekunder bli identifisert om de parkerer rett utenfor.

Etterforskes
– Vi kan stille spørsmål om denne virksomheten er riktig, og om saken heller burde vært etterforsket av politiet, sier Datatilsynets informasjonssjef Hege Njaa til Dagsrevyen.

Politiinspektør Knut Ragnar Mikkelsen sier at saken er ukjent for Oslopolitiet, og trolig heller en sak for Datatilsynet enn for politiet.