Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hackerne forenes

OSLO: 8.-10. august ventes en strøm av hackere, sikkerhetsinteresserte og politiske aktivister til Almere, Nederland. Da går nemlig den Europa-versionen av «Hackers in progress» (HIP-97) av stabelen.

Skjermdump
For fire år siden ble en tilsvarende festival arrangert, da under navnet «Hacking at the end of universe». På dette arrangementet deltok over 1000 hackere fra hele verden. Arrangører var dengang Hack-Tic, en forsamling nederlandske datainteresserte ungdommer. I dag er denne grupperingen oppløst, men arrangørene av årets HIP er personer fra det samme miljøet.

Over 2000 deltakere
Arrangementet går under åpen himmel og vil i følge arrangørene bli verdens største ikke-millitære, utendørs Ethernet-samling. The arrangeres opplæring, diskusjonsgrupper og work-shops, og diverse artister vil opptre. Over 2000 deltakere ventes tilknyttet til HIPnet.

Spaningsvirksomhet
På den foreløpige agendaen står emner som; smartkort, spamming (uadressert post), virtuelle møteplasser, kryptografi og politisk aktivisme på nett. Det forventes et større oppbud av sikkerhetsansvarlige og en utbredt spaningsvirksomhet fra flere hold. Det vil derfor bli begrenset tilgang for pressen og andre interesserte.