Joramo

Annonse


Fet sak fra Cisco

JoramoBåde fra svitsjeselskaper og nye terabit-ruting-selskaper har Cisco møtt en smule utfordringer i det siste. Ettersom de ruter 80 prosent av all Internett-trafikk, har det lenge vært ventet at Big Fast Router skulle komme. Nå er den her og heter Cisco 12 000 med evne til å svitsje opp til 60 Gbit pr. sekund.

Forhåndsvisning
Cisco gjorde ikke noe stort nummer av visningen på NetWorld+Interop i Las Vegas. Nå er man da heller ikke klar med produktet før tidligst i september, slik at det er først en gang neste år vi Internett-brukere kan merke noen forskjell i nettet.

Ruteren som er både en ruter og en svitsj i samme kasse, kommer i to modeller: En som kan svitsje opp til 20 Gbit med fire 5 Gbit-kort og en som kan svitsje opp til 60 Gbit med 12 5 Gbit-kort.

For telenettet
I første omgang vil ruteren få grensesnitt for ATM, Sonet og Gigabit Ethernet. Den vil sannsynligvis også kunne brukes direkte oppe på SDH (digitalt synkront hierarki) i telenettet. Og det er da også der slik rutere hører hjemme.

De færreste bedrifter vil ha behov for slik kapasitet. Dette er med andre ord en maskin som framfor alt skal rute våre IP-pakker raskere gjennem telenettet via en svitsjemekanisme.

Annonse


Annonse