Annonse


Slaget om Danmark

Tele Danmark går en hard høst i møte. Telegigantene Telia og France Telecom varsler at de vil gå tungt inn i Danmark, og begge sier at de har som mål å sikre seg 20 prosent av det danske markedet. Det vil bety et kraftig kutt i inntektene for Tele Danmark om konkurrentene kommer i nærheten av å oppfylle målsettingen, i følge det danske ukebrevet Mandag Morgen.

Krone minuttet
For å få innpass på det danske markedet har de to teleselskapene begge måttet oppfylle en del vilkår. De har begge vært nødt til å investere i nye sendernett, og de må garantere en pris overfor kundene som ikke ligger på mye mer enn en krone per minutt.

Store endringer
Konkurransen kan medføre at Tele Danmark kan få problemer med å opprettholde dagens inntjening på sin kjernevirksomhet med vanlig telefoni på fastnettet.

Andersen Management Inernational spår at det vil bli store endringer både når det gjelder omsetning og tjenester i den danske telesektoren de neste årene.

Annonse