Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nye servere fra Cisco

OSLO: Cisco Systems lanserer nå to ny servere for aksesskontroll for UNIX og Windows NT. Med disse kan kunden kontrollere hver enkelt bruker og sikre seg mot uønsket tilgang.

De nye aksesskontroll-serverne fra Cisco Systems er resultater av Ciscos sikkerhetssatsing som ble innledet tidligere i år da Cisco tok initiativet til en sikkerhetsallianse med blant andre Hewlett Packard, Oracle og Microsoft.

Sjekker hver enkelt bruker
– På åttitallet bygde man åpne nettverk. I dag prioriterer kundene sikkerhet i nettverket. Med våre nye sikkerhetsprodukter kan kunden kontrollere hver enkelt bruker i nettet, opplyser Bjørn Christensen i Cisco Norge.

Kontrollen skjer ved at hver enkelt innringer blir sjekket mot informasjon som ligger lagret i en database. Man kan kontrollere ikke bare om innringeren har adgang, men også hvilke tjenester innringeren har tilgang på samt hvilke sikkerhetstjenester som må administreres.