Annonse


Dømt for teleterror

I løpet av få månder ringte den svenske 19-åringen fra Gøteborg omlag 60 000 telefonsamtaler til USA. Amerikanske bedrifter fikk regninger for nærmere to millioner kroner for guttens telefoner, ifølge Gøteborgsposten.
Knekket kode
19-åringen hadde klart å knekke koden til USA Direct, som er en tjeneste som gjør at amerikanske forretningsfolk utenlands kan ringe gratis til hjemlandet. På denne måten klarte han å ringe gratis.

Overvåket
FBI kom på sporet av 19-åringen da han i februar 1996 ringte en amerikansk nødtelefon og varslet om et angivelig uhell. Han sa at hans penis satt fast i veggen, men ville ikke oppgi annet navn enn «Demon Freaker», og oppga at han bodde på vestkysten.

Etter lengre tids etterforskning fant det amerikanske politiet ut at det var snakk om den svenske og ikke den amerikanske vestkysten og det svenske politiet ble koblet inn. De fant raskt ut at det bare var en person som brukte USA Directs tjeneste samtidig som det ble varslet om forstyrrelser av grisetelefoner.

Rusproblemer
I mars i fjor kom politiet på døra. Moren visste at den 19 år gamle gutten hadde problemer med alkohol og sniffing og hadde flere ganger forsøkt å få han innlagt, men hun ante ikke om guttens nattlige sysler.

Mild dom
19-åringen ble funnet skyldig i å ha å brukt uanstendig språk overfor ansatte på nødsentralene, for å ha koblet sexlinjer til sentralen og for å ha blokkert sentralene for inngående samtaler. Han fikk også satt linjen til sexbladet Hustlers telefaks over til seg selv, og kunne se bestillinger på sexblader og diverse hjelpemidler fra hele USA.

Gutten ble dømt til nitti dagsbøter – til sammen 2 700 kroner. På grunn av at han ikke hadde forstyrret svenske alarmsentraler kunne han bare dømmes etter en mildere paragraf enn hva aktor hadde ønsket.

Siden han ble arrestert har 19-åringen vært plassert på et omsorgshjem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse