Arkiv

Annonse


Ny «smart» standard

ArkivSystemet gir i korthet direkte tilgang til Internett-tjenester fra GSM telefoner, opplyser Bjarnemark.

Smart Messaging er tilgjengelig som en åpen spesifikasjon og gir direkte tilgang til Internett fra standard GSM mobiltelefoner. I tillegg er Nokia, som den første produsenten, i stand til å tilby en komplette Smart Messaging løsning til nettverks- og tjenesteoperatører.

Lansert på CeBIT
Nokia lanserte opprinnelig konseptet på CeBIT`97 i Hannover, Tyskland, og viste det frem på The Handheld Systems Conference i San Francisco lørdag.

Nokias Smart Messaging spesifikasjon krever ingen ytterligere software. Enhver GSM- telefon med SMS (Short Message Service) muligheter, som for eksempel Nokia 2190, kan få tilgang til tjenesten.

Skalerbar
Spesifikasjonen er designet til å være skalerbar og den støtter ikke bare standard GSM telefoner, men utnytter til fullt fordelene ved utvidede kommunikasjonsutstyr som Nokia 9000 Communicator.

Nokias Smart Messaging gir GSM-abonnenter tilgang til en rekke nye applikasjoner, som informasjons- og «infotainment»- tjenester og Internett. Tjenestene kan inkludere flytabeller, værmelding, aksjekurser, valutakurser og telebank informasjon.

Nøkkelord via SMS
For å få tilgang til tjenesten, må abonnenten bare skrive inn ett nøkkelord og sende det som SMS-tekst til nettverksserveren. Informasjonen blir da formulert som en SMS-tekst og sendt tilbake til abonnenten, opplyser Bjarnemark.

Kommunikasjonen mellom telefonen og World Wide Web-sidene blir utført via en intelligent nettverksserver. Basert på spesifikasjonen, har Nokia utviklet Nokia TTML (Tagged Text Mark-up Language) Gateway som gjør det mulig for nettverksoperatørene og en tredje aktør å tilby informasjon fra Internett til abonnentene.

TTML-basert
Kommunikasjonen mellom telefonen og serveren er basert på åpen TTML teknologi som er optimalisert for smalbånds-forbindelser, som SMS.

Nokia TTML Gateway filtrerer ut ekstra informasjon fra Web-sidene, som logoer og grafikk, og henter kun informasjonen som er nødvendig for brukeren.

Fordi TTML ikke bruker karakterbaserte eller binære data, er de samme tjenestene tilgjengelig fra standard tråløse telefoner og telefoner med utvidede nettlesere, som Nokia 9000 Communicator, uten noen tilpasninger til tjenestedefinisjonene på serveren, opplyser Bjarnemark.

Se også: Orakel fra Nokia

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse