Annonse


Netscape dobler resultat

Netscape soler seg for tiden i meget pene kvartalstall. I årets tre første måneder hadde selskapet inntekter på 56,1 millioner USD (drøyt 400 milllioner kroner), noe som er en økning på 114 prosent sammenlignet med samme periode for ett år siden.

Satser i bedriftsmarkedet
Utbyttet pr. aksje steg tilsvarende fra USD 0,04 (kr 0,28) dollar i fjor til USD 0,09 (kr 0,64) i år. Mye av veksten skriver seg fra Netscapes ekspansjon i bedriftsmarkedet.

Microsoft tar innpå
Samtidig er det mørke skyer på himmelen, og den heter Microsoft. Bare siden desember har Netscape-aksjen falt med 60 cent som resultat av Microsofts stadig større jafs av den voksende browser-kaken. Microsoft hevder nå at selskapet har 30 prosent av browsermarkedet, sammenlignet med 12 prosent for ett år siden.

Annonse