Skjermdump

Annonse


Kommuner på Internett

Skjermdump– Vi er nå i diskusjoner med Lesja, Vågå og Narvik om hvordan konseptet skal være i disse kommunene. I tillegg er vi i kontraktsforhandlinger med fem andre kommuner, sier Nils Johan Brede til Dagens Telecom.

Stor interesse
Lokalnett tilbyr kommunene et Internett-konsept for å forenkle kommunikasjonen mellom det offentlige og innbyggerne. Dagens Telecom skrev tidligere at selskapet har som mål å få mellom 20 og 50 kommuner med på konseptet.

– Ambisjonene er nok nærmere 50 kommuner i løpet av året. Vi regner med å ha mellom fem og ti avtaler til sommerferien. I tillegg har mellom 50 og 60 kommuner meldt sin interesse, og vi er i konkrete diskusjoner og forhandlinger med disse, sier Brede til Dagens Telecom.

Lokal satsing
– Både Lesja, Vågå og Narvik ønsker å dra med det lokale næringslivet i Internett-satsingen. Dette vil si at de både satser på Offentlig Servicetorg og Lokaltorg som er vårt andre hovedprodukt, sier Brede.

Samarbeidspartnere
Lokalnett etablerer seg ikke i kommunene selv, men hjelper lokale krefter i gang med Internett-satsingen for kommunen. I Narvik samarbeider de med selskapet FUNN.

– Vi mener det er viktig at ressursene finnes og blir brukt i lokalmiljøet, lokalnett går derfor ikke inn med eierskap. Selskapet som driver konseptet i kommunen blir vår lokale samarbeidspartner, men også en nasjonal ressurs, sier Brede til Dagens Telecom.

Se også:
«OST på Gjøvik»

Elektroniske kommuner

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse