Annonse


IBM best for Fellesdata?

– IBM har valgt å være åpne ovenfor Fellesdata og deres ansatte. Vi har vært i dialog med flere avdelinger og tror ikke at motstanden som er fremkommet i media er representativ for alle de ansatte, sier fungerende informasjonsdirektør Gry Rohde Nordhus i IBM til Dagens Telecom.

Ingen oppsigelser
Med bakgrunn i de gode erfaringene fra overtakelsen av NIT mener Nordhus at IBM er best skikket til å ta seg av en eventuell rasjonalisering i Fellesdata.

– Vi venter en synergieffekt innenfor drift, men kompetanse som blir overflødig vil overføres til NIT som skal ansette 100 personer i Norge i år. Det blir derfor ikke snakk om oppsigelser. De andre aktuelle kjøperne har tidligere rasjonalisert bort personale ved oppkjøp av firmaer, og dette til tross for lovnad på det motsatte, sier Nordhus til Dagens Telecom.

Beholder navnet
– Fellesdata forsvinner ikke inn i IBM. Det er naturlig at Fellesdata beholder navnet fordi det er et veldig sterkt navn i miljøet og det er de ansattes kompetanse vi kjøper, sier Nordhus.

Fornuftig pris
Dagens Næringsliv spekulerte onsdag i en kjøpssum på rundt 800 millioner kroner. Nordhus vil ikke uttale seg om størrelsen på deres bud.

– Vi vil betale en fornuftig pris, hvis prisen blir alt for høy vil både de ansatte og kundene tape på dette. En høy pris vil kreve at flere kostnader kuttes, også i form av ansatte, sier Nordhus til Dagens Telecom.

Avgjøres mandag?
De fire aktørene som ønsker å kjøpe Fellesdata er IBM, CSC, amerikanske EDS og europeiske Sema Group. Ledelsen i Fellesdata ønsket onsdag ikke å kommentere til Dagens Telecom om det var ytterligere aktører med i bildet.

Fellesdata vil mandag avgjøre hvem selskapet skal gå inn i nærmere forhandlinger om oppkjøp med.

Se også: «Hvem får Fellesdata?»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse