Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Hvem får Fellesdata?

OSLO: I kampen om Fellesdata er IBM, CSC, amerikanske EDS og europeiske Sema Group med å kjemper. Den endelige avgjørelsen om ny eier taes på Fellesdatas styremøte mandag.

EDS og Sema Group er første og annet valg fra de ansattes husforening som hadde møte i går kveld.

Frykter oppsigelser
De ansatte frykter oppsigelser hvis selskapet blir kjøpt opp av IBM. EDS eller Sema Group derimot, er ikke etablert i Norge og vil ha behov for hele Fellesdata, tror Husforeningen som organiserer 70 prosent av de ansatte.

800 millioner
Fellesdata kan bli solgt for rundt 800 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv onsdag. Administrerende direktør Ole Trasti og styret i Fellesdata vil starte forhandlinger med en av budgiverne førstkommenede mandag.