Annonse


Fra Minitel til Internett

Nå blir hele Frankrike tilgjengelig for hele verden. I løpet av kort tid vil France Telecom legge ut telefonkatalogens hvite sider på Internett, hvor de gule sidene allerede ligger fra før av.

– Jeg kjenner ikke til at andre land har gjort noe tilsvarende. Forklaringen ligger i Minitel, som vi har hatt i femten år, opplyser pressetalsmann Frederic Gielec ved France Telecom til Dagens Telecom

Pådriver
– Det vi nå gjør er å overføre mange av de samme tjenestene til Internett. Millioner av franskmenn er allrede vant til Minitel, som dermed blir en pådriver for de samme tjenestene på Internett, sier Gielec.

France Telecom venter nå bare på grønt lys fra myndighetene, og Gielec regner med at dette vil kunne ta fra en til fem måneder.

Hvitt og gult like populært
Minitel har hatt gitt tilgang til alle katalogtjenestene. Bruken har ligget på 4,5 millioner oppslag daglig. En testperiode viste at 94 prosent betrakter tjenesten som nyttig. Gule sider er den seksjon som scorer høyest, 78 prosent, mens hvite sider følger hakk i hæl med 71 prosent.

Med epost-adressse
De hvite sidene blir en del av den allerede eksisterende ‘Pages Zoom’, hvor vi blant annet finner de gule sidene, en ‘handlegate’ og egne sider for merkevarer. Alle oppføringene, også ‘hvite’, blir slik at abonnenter kan oppføres med epost-adresse dersom de ønsker det.

Karttjeneste
En populær tjeneste er dessuten karttjenesten ‘cartographie’: Søker du for eksempel etter brillebutikker i 16. distrikt i Paris, vil du få opp et kart som viser hvor de forskjellige forretningene ligger.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse