Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Positiv til fiberløsning

OSLO: ElTele og adm. direktør Magne Rygg (bildet)er positiv til at NSBs fiberkabel nå ser ut til å bli frigitt for det alternative telenettet. De ser ikke bort fra at selskapet vil benytte kabelen.

Arkiv
– EFTAs kontrollorgan ESAs beslutning om NSBs utleie av fiberkabel er gledelig. Det betyr at vi sannsynligvis vil få et annet landsdekkende teletransport-alternativ enn det Statnett og EniTel nå bygger opp. Vi satser kun lokalt og regionalt, men ser helt klart fordelen av å kunne være knyttet sammen mellom de store byene i Norge. Til dette vil NSB-kabelen være et godt alternativ, sier adm. direktør Magne Rygg til ukeavisen Telecom Revy.

Spent på jernbanverket
Rygg sier at de vil vurdere situasjonen fortløpende, men er nå spent på hva Jernbaneverket vil gjøre med fiberkabelen. Han ser ikke bort fra at den omstridte fiberkabelen kan benyttes på strekningen Oslo – Stavanger hvor ElTele har prosjekter gående.

Se også: Striden om aksessnettet
Stikkord: Mobil