Arkiv

Annonse


Positiv til fiberløsning

Arkiv– EFTAs kontrollorgan ESAs beslutning om NSBs utleie av fiberkabel er gledelig. Det betyr at vi sannsynligvis vil få et annet landsdekkende teletransport-alternativ enn det Statnett og EniTel nå bygger opp. Vi satser kun lokalt og regionalt, men ser helt klart fordelen av å kunne være knyttet sammen mellom de store byene i Norge. Til dette vil NSB-kabelen være et godt alternativ, sier adm. direktør Magne Rygg til ukeavisen Telecom Revy.

Spent på jernbanverket
Rygg sier at de vil vurdere situasjonen fortløpende, men er nå spent på hva Jernbaneverket vil gjøre med fiberkabelen. Han ser ikke bort fra at den omstridte fiberkabelen kan benyttes på strekningen Oslo – Stavanger hvor ElTele har prosjekter gående.

Se også: Striden om aksessnettet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse