Annonse


Novell opp fra asken

Novell har lenge hatt problemer. Selskapet var helt på sidelinjen da Internett-revolusjonen startet, og toppsjefen Joe Marengi har ikke overbevist med sine visjoner for Novell som leder innen Internett og Intranett.

Nye tiltak
I slutten av mars kom imidlertid nye tiltak på rekke og rad – og nå er det plutselig flere som er villige til å tro på Novell også i Internett-sammenheng.

19. mars ble det kjent at Eric Schmidt, teknologidirektør i Sun, skulle bli ny toppsjef. To dager senere ble det klart at Novell og Netscape sammen lager et selskap kalt Novonyx, som skal spesialisere seg i programvare for Extranett- og Intranettløsninger. Og 24. mars kunne Oracle og Novell annonsere at de vil samarbeide om å utvikle applikasjoner for Intranett.

Til Novells fordel
Det er liten tvil om at det er Novell som har mest å vinne på at de to samarbeidsavtalene lykkes. Både Netscape og Oracle har opplevd en nesten eventyrlig vekst de siste to årene, den samme perioden hvor det meste gikk galt for Novell.

Fra Sun til Novell
Det er fremdeles de gamle NetWare-produktene som dominerer når man ser på Novells omsetning, mens mange mener at selskapets sterkeste kort i årene som kommer er Novell Direcory Services.

Det er ingen tvil om at Novell må ha Internett i fokus for å overleve. I så måte er den tidligere Sun-direktøren Eric Schmidt en mann som Internett-miljøene stoler på. Det eneste man lurer på, er om hans overgang til Novell kom tidsnok, skriver ukeavisen Telecom Revy.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse