Logo

Annonse


Java Omfavnes

LogoMange har kalt det en genistrek fra Sun når de inviterte all verdens programmerere og utviklere til å ta del i utviklingen av Java. En slik åpen invitasjon skaper allianser og gir tilknytning som tidligere har vært helt ukjent innen bransjen.

Samarbeidspartnere
I tillegg har selskaper som Apple, Corel, IBM, Netscape, Novell og Oracle gått inn for Java, og er aktive i utviklingen som samarbeidspartnere. Mye av koden i Java Development Kit 1.1 er skrevet av noen av disse samarbeidspartnerne.

Trekker veksler
– Konseptet med å trekke veksler på grupper fra ulike miljøer er nettopp det som løfter Java nå og vil gjøre det i framtiden, sa presidenten for JavaSoft hos Sun Microsystems, Dr. Alan Baratz, i et intervju med Telecom Revy.

Gode grunner
Av de programmerere Telecom Revy har vært i kontakt med om troen på Java for framtiden, blir det pekt på flere gode grunner til at Sun vil lykkes. I tillegg til konseptet med utviklingen av Java basert på flere miljøer og Java sin plattformuavhengighet, er introduksjonen av nettverks-PCen det som kan løfte Java til de store høyder.

Annonse


Også nettverksleverandørene omfavner Java. Flere av de store som Cisco og 3Com vil ta i bruk Java til webbaserte administrasjonsverktøy.

Hva nå Microsoft?
For mange som observerer kampen om hegemoniet blir det mer og mer klart at Bill Gates og Microsoft føler presset fra Sun og Java. Riper i lakken har Microsoft nok av fra før. Ennå har de nok ikke merket noe jordskjelv spre seg ut fra Sun sitt hovedkvarter i Silicon Valley utenfor San Francisco, men en aldri så liten sprekk i grunnvollen er nok registrert.

Annonse