Arkiv

Annonse


Ekte objektorientering?

ArkivFor Java, Sunsofts programeringsspråk som kjører på alle plattformer og passer som hånd i hanske med Web-teknologien, løser mange problemer og rasjonaliserer utviklingen av programvare.

Åpen standard
For databaseselskapet Sybase skal den åpne standarden Java nå tas i bruk i alle databaser og utviklingsverktøy. Dette gjør at utviklerne kan skrive en programsnutt som utfører en eller annen funksjonalitet, uten å tenke på om det passer til å kjøres ute hos klienten, på programserveren eller i databaseserveren.

Tregt?
Ett av ankepunktene mot Java er at språket gir for trege programvarer, blant annet fordi alle maskinplattformer skal kunne kjøre applikasjonene som er utviklet i dette språket.

– Det er riktig at Java er tregere, men dette oppveies blant annet av at det er tryggere enn eksempelvis C++. En annen sak er at vi sannsynligvis vil oppleve en reell økning i hastigheten når vi etterhvert henter ned en liten javasnutt for å gjøre en enkelt oppgave, som eksempelvis et regneark i stedet for å stole på mastadontene i Office-pakken, sier Arre og fortsetter:

Vil bli raskere
– I databasesammenheng har ikke denne hastighetsbegrensningen noe særlig å si, En annen sak er at det vil komme Java-prosessorer i maskinene etterhvert som vil gjøre det hele raskere..

Stormaskiner
Selv om han støtter Java-teknologien fullt ut, er ikke Jone Aarre like overbevist om at NCen – Nettverks PCen vil være et framskritt. Om det er fordi hovedkonkurrenten Oracle er aktiv i markedsføringen av NC skal være usagt, men med litt råtten tankegang kan vi vel antyde det?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse