Annonse


Ukens første allianse

En felles teknologi for såvel Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) som for direktesending gjennom ruternettverk (tunneling) hører med i samarbeidet som Cisco og Microsoft er i gang med og som har til mål å øke ytelsen i bedriftsnettet.

Alfabetsuppe
En bivirkning vil nok være at nettverksbransjen får enda flere bokstavkombinasjoner å forholde seg til i den alfabetsuppe av forkortelser som særlig den engelsktalende del av bransjen elsker – og som det ofte er vanskelig å fornorske på en fornuftig måte. For å ta det raskt:

NT 5.0
Den nye protokollen for tunnelling, kalt Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP), skal i følge planene være på plass i Windows NT 5.0 ved lanseringen en gang i 1998.

Meningen er at man skal kombinere elementer fra Cisco Layer 2 Forwarding og Microsofts Point to Point Tunneling Protocol (PPTP). Basis for det hele blir altså katalog-protokollen LDAP. De to selskapene kommer til å demonstrere hvordan det virker i løpet av mai.

Prosessor
Samtidig skal de to selskapene i fellesskap utvikle en ekstraprosessor (coprosessor) som skal integreres i servere og nettverks-enheter og som skal gjøre det mulig å legge inn samme type komprimering, kryptering og autensisering i såvel NT-servere som i Ciscos produkter.

Komprimering
Her vil man finne Microsofts komprimeringsteknologi Point to Point Compression (MPPC), som også vil bli å finne i kommende versjoner av Ciscos IOS: Internetwork Operating System. Ekstraporsessoren vil også bli å finne i produkter fra Ascend Communications.

Det er ennå for tidlig å si hva disse nye fellesproduktene vil bety, men det er ingen tvil blant analytikere i USA om at såvel Cisco som Microsoft ser på det hele som en måte å feste sitt grep om nettverksmarkedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse