Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kriminelt god

BERGEN: Systemprogrammereren Tom Stiegler er hovedpersonen i en ny norske spenningsroman som lanseres 10. mai.

Deskill
Han vil ikke vedstå seg at han er kriminelt god, systemprogrammereren Tom Stiegler. Derfor stikker han like godt av fra lovens lange arm for på egen hånd å avsløre hvem det er som står bak komplottet han plutselig blir utsatt for.

Data og valuta
Underveis får Stiegler god bruk for sine datakunnskaper, og sin erfaring med valutamegling.

– Jeg lar helten bruke de samme teknologiske kunnskapene som jeg har, for å finne ut hvem det er som vil ham til livs, sier Erik Lien, til nå bedre kjent som systemanalytiker i PMS Norden i Bergen enn som kriminalforfatter.

Ingen macho-mann
Til tross for tøff behandling er ikke helten, Tom Stiegler, beskrevet som noen macho-mann. Han er heller ikke noen typisk anti-helt, slik hans lokale kollega Varg Veum er det, understreker forfatteren.

Den vel 300 sider lange spenningsromanen utgis på Eide Forlag 10. mai.