Annonse


Internett-telefoni truer

Det er konsulentselskapet Philips Tarifica som har utgitt rapporten som tar for seg hvordan Internett vil påvirke verdens telekommunikasjonsmarked i årene som kommer. I Europa har selskapet sett på BT (tidligere British Telecom), Deutsche Telekom, France Telecom og Telecom Italia.

Lokal takst
Gjennom sin Internett-leverandør kan kundene sende e-post, Internett-faks og ringe over Internett hvor som helst i verden til lokal takst. Et raskt økende antall personer vil dermed ønske å bruke Internett til telefoni for å spare penger, mener Philips Tarifica.

Rapporten viser at innenlandssamtaler vil kompensere for teleoperatørenes tap på utenlandstelefoni de tre første årene. Etter år 2000 vil bruken av Internett ha vokst så kraftig at det vil gå utover teloperatørenes overskudd.

Deutsche Telekom taper mest
1,2 milliarder kroner årlig kan Deutsche Telekom tape til Internett-telefoni. Tallene for BT og France Telecom er henholdsvis 735 millioner kroner og 658 millioner kroner.

Deutsche Telecom taper mest blant annet fordi Tyskland har større prisforskjeller mellom utenlands- og innenlandstelefoni enn Storbritannia og Frankrike.

Annonse