Annonse


Alcatel på dypt vann

– Dette er en posisjoneringsjobb. Det bores nå på store dyp sørøst i Asia, og snart kommer dypvannsproduksjonen i dette området. Det gir store muligheter for oss, sier salgssjef Ulf Sekkelsten i Alcatel Kabel Norge.

Heilnorsk kabel
Den nye Malaysia kabelen består av en kraftkabel, en fiberoptisk kabel for tele- og datakommunikasjon, samt en signalkabel i kopper.

Kraftkabelen skal produseres i Namsos i Nord-Trøndelag, de to andre kablene skal produseres i Rognan i Nordland. Kabelen skal settes sammen og armeres ved fabrikken i Halden, melder NewsWire.

På dypt vann
Alcatel Kabel har spesialisert seg på kontrollkabler, eller såkalte navlestrenger, til dypvannsanlegg. Selskapet har blant annet levert verdens mest dyptgående navlestreng til hele 1.647 meters dybde på Mensa-feltet i Mexicogolfen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse