Annonse


Tysk «Internett-sheriff»

Det er første gang et land fremmer lovforslag mot illegalt innhold på Internett. Forslaget er basert på en blanding av selvregulering og offentlig kontroll.

Ikke utenfor loven
– Internett må være et åpent medium, men det kan ikke ligge utenfor loven, sier Bonns utdannings, forsknings- og teknologiminister Jürgen Rüttgers.

Prinsippet er at Internettleverandører ikke kan holdes ansvarlige for materialet som overføres, siden de kun står for selve overføringen. Men den nye loven vil pålegge Internettleverandørene å reagere når de vet at innholdet er ulovlig, fordi de har muligheter til å stoppe det, melder Financial Times.

«Politistyrke»
Lovforslaget kan resultere i et spesielt «Internett-politi», som vil fungere som sivile tjenestemenn hos Tyske Internettleverandører. Disse personene skal se etter ulovlig materiale på Internett og be Internettleverandøren om å stoppe det de finner.

Hvis det Tyske parlamentet godtar lovforslaget kan det trå i kraft allerede fra 1. august.