Annonse


Grove med fin pris

Filmens kassasuksesser får flere og flere innslag av dataanimasjon. Enkelte filmer domineres av spesialeffekter som er laget på datamaskiner. Nå hedrer filmbransjen dataindustrien.

Digital teknologi
På den tradisjonsrike filmfestivalen i Cannes skal det deles ut en ny pris i år. Intels Andy Grove vil på vegne av sitt selskap få den første prisen som er utdelt for bruk av digital teknologi på film for selskapets bidrag.

Det var ventet at den første prisen for bruk av digital teknologi ville gå til Silicon Graphics, som har dominert når det gjelder filmanimasjoner. Mange monstre er laget på disse maskinene, deriblant dinosaurene i Jurassic Park.

Multimedia
Intel får prisen for sin MMX-teknologi, som gir bedrelyd, grafikk og bilde på personlige datamaskiner. Forbedringene kan brukes enten til å lage spesialeffekter eller til å betrakte dem.

– Intels innovasjoner gir rom for realistiske skildringer, video, lyseffekter, bildemanipulasjon og tredimensjonale effekter som hele filmindustrien drar nytte av, sier president Pierre Viot for Filmfestivalen i Cannes.

Kontroll i stua
Databransjen mener også at PCer med MMX-brikker kan ble et kontrollsenter i stua for med å koble sammen fjernsyn, stereoanlegg, videomaskiner og la brukerne dra full nyte av MMX-teknologien, og at dette er en utvikling som kommer raskt.

Andy Grove selv kaller prisen «en stor ære» har lovet å dukke opp i Cannes 16 mai for å motta utmerkelsen under filmfestivalen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse