Arkiv

Annonse


Svakere for Nera

ArkivDette viser regnskapet for første kvartal som ble offentliggjort torsdag. Birkelands eneste lyspunkt er WorldPhone, der Nera nå planlegger å øke produksjonen.

Ordretilgangen i årets tre første måneder var på 684 millioner kroner. Det er en nedgang på 62 millioner kroner, eller 8 prosent sammenlignet med samme perioden i fjor.

Omsetningsnedgang
Omsetningen var på 541 millioner kroner, en nedgang på hele 14 prosent sammenlignet med fjorårets 628 millioner kroner.

Også driftsresultatet gikk ned. Etter tre måneder satt selskapet igjen med 29,8 millioner kroner, mot 35,3 millioner i samme periode i fjor.

Stabilt utbytte
Inntektssvikten til tross, har Nera-gruppen klart å holde resultatet før skatt noenlunde stabilt, på 26,4 millioner kroner.

Den økonomiske nedturen har heller ikke påvirket aksjeutbyttet. Fortjenesten per aksje i første kvartal utgjorde 1,53 kroner, ett øre mer enn i første kvartal i fjor.

Nedgang på transmisjon
Det er markedets sviktende interesse for transmisjonssystemer som er årsaken til den reduserte omsetningen. Mens ordretilgangen ble redusert med 45 millioner kroner, gikk omsetningen ned med hele 70 millioner kroner.

– Både tilbudsprosesser og levering av inngåtte kontrakter har i flere tilfeller tatt lengre tid enn hva vi hadde forventet ut fra tidligere erfaringer, sier adm. dir. Asbjørn Birkeland.

Særlig har resultatene av de mange lokale etableringene i utlandet latt vente på seg.

World Phone
Lyspunktet i første kvartal var Nera World Phone. Den vesle mobile satellittelefonen har gitt seksjonen for mobil satellittkommunikasjon en vekst i ordretilgangen på 28 prosent, til 224 millioner kroner.

Over 5.500 bekreftede ordrer på World Phone i første kvartal tilsier at Nera nå har en markedsandel på 50 prosent for denne produkttypen.

– Produksjonen av World Phone vil bli økt til 100 enheter per dag fra mai, sier arbeidende styreformann Frode Botnevik.

Se også kommentar:

«Midlertidig nedgang?»

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse