Annonse


Digital TV fra Telenor

-Valgmuligheter og interaktivitet er stikkord for de nye digitale TV-tjenestene, sier adm. direktør Per John Jensen i Canal Digital.

Hovedkontor i Oslo
Dagens Telecom meldte allerede i januar om det nye selskapet som da ikke hadde fått noe navn enda. Canal Digital skal ha sitt hovedkontor i Oslo.

Datterselskaper av Canal Digital i alle de nordiske land skal stå for salg, distribusjon og abonnementsadministrasjon. Både det analoge og digitale tilbudet sendes via Telenors satellitter i posisjonen «en grad vest».

Flere nye tjenester
Canal Digital er nå i ferd med å inngå avtaler med programleverandører, slik at tilbudet blir så bredt som mulig når de nye tjenestene blir tilgjengelig til høsten. Selskapet vil tilby kundene å kjøpe enkeltprogrammer (pay per wiew), og det vil også bli muligheter for forskjellige Internett-tjenester via satellitt.

– Vi kan allerede nå slå fast at vi vil kunne tilby både «near video on demand», nasjonale kanaler, «mini-pay»-kanaler, rene filmkanaler og «a la carte»-kanaler, sier Per John Jensen.

En boks
For å kunne ta imot de nye digitale tjenestene må man ha en digital satellittmottaker. Canal Digital vurderer nå ulike salgs- og leiekonsepter for mottakere.

– Vårt mål er å bygge det nordiske digitale satellittmarkedet rundt en åpen mottakerstandard, slik at både programleverandører og forbrukere kan forholde seg til ett enkelt system og en mottaker, sier Jensen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse