Annonse


Digital TV fra Telenor

-Valgmuligheter og interaktivitet er stikkord for de nye digitale TV-tjenestene, sier adm. direktør Per John Jensen i Canal Digital.

Hovedkontor i Oslo
Dagens Telecom meldte allerede i januar om det nye selskapet som da ikke hadde fått noe navn enda. Canal Digital skal ha sitt hovedkontor i Oslo.

Datterselskaper av Canal Digital i alle de nordiske land skal stå for salg, distribusjon og abonnementsadministrasjon. Både det analoge og digitale tilbudet sendes via Telenors satellitter i posisjonen «en grad vest».

Flere nye tjenester
Canal Digital er nå i ferd med å inngå avtaler med programleverandører, slik at tilbudet blir så bredt som mulig når de nye tjenestene blir tilgjengelig til høsten. Selskapet vil tilby kundene å kjøpe enkeltprogrammer (pay per wiew), og det vil også bli muligheter for forskjellige Internett-tjenester via satellitt.

Annonse


– Vi kan allerede nå slå fast at vi vil kunne tilby både «near video on demand», nasjonale kanaler, «mini-pay»-kanaler, rene filmkanaler og «a la carte»-kanaler, sier Per John Jensen.

En boks
For å kunne ta imot de nye digitale tjenestene må man ha en digital satellittmottaker. Canal Digital vurderer nå ulike salgs- og leiekonsepter for mottakere.

– Vårt mål er å bygge det nordiske digitale satellittmarkedet rundt en åpen mottakerstandard, slik at både programleverandører og forbrukere kan forholde seg til ett enkelt system og en mottaker, sier Jensen.

Annonse