Annonse


Cisco kjøper FDDI fra DEC

Cisco har det med å kjøpe andre selskaper når det mangler teknologi. Men Digital Equipment er åpenbart for stort å overta, selv for Cisco. Og Digital har i dag patent på Full Duplex-løsning for FDDI.

Det er derfor de to selskapene har inngått samarbeidet om at Cisco skal legge inn Digitals teknologi i sine største rutere.
200 Mbit/s
Dermed vil brukerne kunne utnytte båndbredden fullt ut når de kobler opp sine Full duplex-kapable enheter, så som Digitals GIGAswitch eller FDDI backbone switch, til Ciscos rutere.

Med denne teknologien skal man kunne få 100 Mbit/s i hver retning over FDDI-forbindelsen, dobbelt så mye som vanlig FDDI. Men det krever altså at man går til anskaffelse av Ciscos største rutere, i 7200- og 7500-seriene.

Ikke avlegs
Mange mener at FDDI er en avlegs teknologi i disse ATM-tider. En undersøkelse utført av markedsanalysebyrået Business Research Group, kalt Network 2000, viser imidlertid at FDDI brukes som hoved-kanal i stamnettet (backbone) i 56 prosent av de amerikanske selskapene som tok del i undersøkelsen.

Markedet for svitsjede FDDI-nett økte dessuten med 250% i fjor.

Annonse