Annonse


Selger deler av Multicom

Det er ukjent om Telenor tidligere har solgt en avdeling som går med overskudd.

– Prisen ønsker vi ikke å uttale oss om. Det er første gang Telenor er ute etter å selge, ikke å handle, og jeg tror at de ikke er noen dårlige handelssmenn, sier Dangaards direktør Steen Pedersen etter at salget ble vedtatt på styremøtet i Telenor Multicom tirsdag ettermiddag.

Telekommunikasjon
Avdelingen som selges står for grossistsalg og distribusjon av hardware-produkter for telekommunikasjon.

Etter overtakelsen skal det dannes et nytt selskap som vil hete Dangaard International Norge. Alle medarbeiderne i avdelingen blir overført til det nye selskapet. Leder blir Otto Kalvø.

Fokus
– Man kan ikke være alt for alle. Vi har vurdert ulike virksomheter som det er mulig å selge ut. Effektiv hardware-distribusjon er meget viktig for Telenor på grunn av sammenhengen mellom terminaler og nett-tjenester. Men det er dermed ikke sagt at Telenor selv er best egnet til å ivareta denne funksjonen. Etter å ha vurdert saken nøye har vi kommet fram til at andre aktører kan være mer fokuserte og profesjonelle på dette området, sier administrerende direktør i Telenor Multicom Peter Beck.

Ved siden av Dangaard har Computer 2000 vært vurdert som kjøper.

Store i mobilkommunikasjon
Dangaard er en av Europas større grossister og distributører innenfor mobilkommunikasjon. Selskapet hadde i 1996 en omsetning på 1,3 milliarder danske kroner.

Dangaard overtar driften av volumavdelingen 1. Mai 1997, sammen med kundeporteføljen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse