Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kina åpner CDMA

BEIJING/OSLO: Denne uken er det generalprøve på Kinas første CDMA-system før det settes i endelig drift: Systemet skal være svaret på den forventede mobileksplosjonen.

Kina bygger ut flere CDMA-nettverk i byer som Shanghai, Beijing og Guangzhou. Og nå er det første klart til å settes i drift: I mai åpner Lucent Technologies med 20.000 tilknytninger og blir dermed først i Kina med CDMA.

Amerikansk standard
CDMA (Code Division Multiple Access) er en amerikansk standard for digital mobiltelefoni som konkurrerer direkte med den europeiske GSM-standarden TDMA. CDMA har lenge vært fremholdt som løsningen på den voldsomme telefonveksten som er ventet i Kina.

Eventyrlig vekst
De siste årene har antall mobilabonnenter økt med 120 prosent årlig. De kinesiske myndighetene regner med at landet vil ha 18 millioner mobilabonnenter innen år 2000.
Stikkord: Mobil