Annonse


Intel på 3Coms enemerker

Den nye silisiumbrikken, døpt 82558, kombinerer fire nettverks-funksjoner i en brikke og gjør det dermed enklere og rimeligere for PC-produsentene å utvikle og levere nettverksklare PCer.

Inkluderer nettverksdelen
Brikken tillater også nettverkskontroll og –administrasjon basert på industri-spesifikasjoner som Network PC (Net PC) og Intels egen Wired for Management. I praksis betyr dette at standard silisiumbrikker for PCer (chip set) for første gang også inkluderer nettverksdelen.

Førstevalg
Hittil har 3Com levd godt på sin posisjon som førstevalg når brukerne skal installere 10 og 100 Mbit/s Ethernet-kort i PCene. Nå kan man regne med at Intel installerer 82558 som standard på sine hovedkort – og Intel er i dag markedsleder når det gjelder å utvikle og levere hovedkort som andre PC-produsenter installerer i sine PCer.

Kursfall
Intel sier at brikken vil koste omlag 30 dollar, mens Fast Ethernet-kort i dag koster omlag 100 dollar pr. stk.Derfor var det knapt noen som reagerte på at nettverksbransjen generelt og 3Com spesielt opplevde sterke kursfall på Wall Street da Intel lanserte nyheten.

Kursen på 3Coms aksjer sank med nesten 3 dollar, mens Intel steg med 1,25 dollar.

40 prosent av 40 millioner
I følge Intel vil 82558 være alment tilgjengelig i store volumer i løpet at høsten. Og det er virkelig snakk om store volumer:

Mer enn 40 millioner nettverksklare PCer produseres hvert år. Intel regner med at det nye brikkesettet vil ta opp til 40 prosent av dette markedet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse